Da har toner og ord fylt både hoder og hjerter i Hitra kirke.

Konserten ble der og da døpt om til «Det gode livet» siden den var i kirka så måtte vi tenke litt annerledes. Gud gav oss fri vilje til å velge det gode eller det vonde. Tydelig fokus på valgmuligheter ble kreativt formidlet til ungdom og voksne. Musikk er et sterkt og tydelig virkemiddel for å sette hjerter i brann.

Hans Inge Fagervik er en dyktig musiker og som andre nordlendinger får han sagt mange ord på kort tid. Det var et fullspekket program med god undervisning og fakta fra statistikker. Han følger godt med på hva som beveger seg blant ungdom både på fest og bak datamaskinen.

Det var mange tankevekkere til både ungdom og voksne. Nakent og brutalt vil nok noen si, men rusproblemer har mange sider som vi til daglig ikke tenker mye over. Det største problemet i Norge og Sverige er vårt løse forhold til alkohol. Et problem vi ikke våger å snakke om for da forplikter det å gjøre noe. Sangene formidlet hvordan alle generasjoner rammes av hvordan mennesker velger å ruse seg av forskjellige årsaker.

Når han i den sterkeste historien fortalte om hvordan løsningen til nytt liv lå i bønn og helbredelse, levnet det ingen tvil om at mirakler også gjelder i dag. Ut av det fødtes Maritastiftelsen, som arbeider aktivt hver dag for å hjelpe mennesker som har havnet utfor og de som søker beskyttelse fra det vonde i verden.

Neste dag reiste han til Frøya og hadde konsert med vgs, ungdomsskolen og 7.trinnet. Det var et arrangement som MOT og FUR samarbeidet om. Konserten der var like tydelig og budskapet gikk inn.

Må nye tider og gode valg komme oss i møte. Amen