Tårnhøye bølger - Magnus Grønneberg synger Egil Hovland

En rocker og en kirkemusiker møtes i rom sjø. Magnus Grønneberg, i snart 30 år frontfigur og vokalist i CC Cowboys, ble utfordret av Borg Bispedømmeråd og Kirkelig Kulturverksted til å tolke salmer av Egil Hovland (1924-2013).

Kirkelig kulturverksted skriver: "Begge er profilerte musikere fra Fredrikstad, men likevel skapte møtet mer enn krusninger på vannflaten. Den ene var Norges fremste kirkemusiker i etterkrigstiden, den andre er en av landets mest spennende rocke-profiler.

Nå har møtet blitt en plate med tittelen "Tårnhøye bølger". Den inneholder ti av Hovalnds mest kjente salmemelodier.

Produsent Erik Hillestad inviterte Knut Reiersrud til å gjøre Hovland-salmene egnet for et band bestående av Bjørn Holm (bass), Olaf Olsen (trommer) og Torjus Vierli (keyboards) foruten Reiersrud selv på gitarer og munnspill. Hensikten med prosjektet er å bidra til at et nytt publikum kan få et forhold til disse salmene, som er noe av det fineste av nyskapt musikk fra kirken i etterkrigstiden."

Lytt til musikken og kjøp her.