Historisk vigsel av ny biskop i Nidarosdomen

Historisk vigsel av ny biskop i Nidarosdomen

Nidarosdomen er klar til fest. H.M. kong Harald kommer. Og du er velkommen til å være med når den nye biskopen i Nidaros, Herborg Finnset, blir vigslet til tjenesten, søndag 10. september. Men husk å møte opp i tide!

Det er ikke veldig ofte du får muligheten til å være med på vigsling av biskop i Nidaros. Det er ni år siden biskop Tor Singsaas ble vigslet, og 26 år siden hans forgjenger igjen, Finn Wagle, fikk bispekorset om halsen.

Gudstjenesten i Nidarosdomen, søndag 10. september, er derfor en historisk anledning. Herborg Finnset blir den 33. lutherske biskopen i Nidaros - men den aller første kvinnen i rekken.

Spesiell og høytidelig

Fra dørene i vestskipet går opp, og domkantor Magne Harry Draagen slår an første tone på Steinmeyer-orgelet, vil det være en spesiell og høytidelig gudstjeneste i Nidarosdomen. Den nye biskopen vil bli vigslet til tjenesten av preses Helga Haugland Byfuglien, og prester, biskoper og kirkeledere fra inn- og utland deltar i forbønnshandlingen.

Etter at hun er vigslet til tjenesten, vil Biskop Herborg lede gudstjenesten. Hun holder også prekenen ut fra søndagens tekst i Matteus 20 om arbeiderne i vingården.

Vær på plass senest kl. 10.30!

Alle er velkommen til å delta i den historiske gudstjenesten i Nidarosdomen. Gudstjenesten starter kl. 11.00, men dørene til katedralen åpner kl. 09.30. Inngang for menigheten blir fra Vestfrontplassen.

Alle må være på plass i kirken senest kl. 10.30. Deretter vil H.M Kong Harald ankomme for å delta i den høytidelige gudstjenesten.


Del denne artikkel på e-post