Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival 11.-24. september

Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival har siden 2001 blitt arrangert hvert år i uke 38. I 2017, året for 500-årsmarkeringen av Martin Luther og reformasjonen, byr festivalen på et rikholdig program som kan være vel verdt å besøke.

Festivalen arrangeres i perioden 11.-24. september med offisiell åpning søndag 17. september i Kirkelandet kirke, Kristiansund.

I årets program finner man Magne Harry Draagen - domkantor i Nidarosdomen, Solveig Slettahjell og Tord Gustavsen (jazzmusikkutøvere), Ketil Bjørnstad, Anne Grossvoll og Ole Paus, Henning Sommerro, Karin Krog, bestillingsverket "Reformatio" av Wolfgang Plagge m.m. Les mer om festivalprogrammet for 2017 her.

Kirken har vært en arena for mange ulike kunstformer og det finnes store kulturrikdommer der det kirkelige og det kunstneriske møtes. Kristiansund Kirke Kunst Kulturfestival (KKKK) ble til som en følge av det ukes lange konsertprogrammet for innvielsen av det nye orgelet i Nordlandet kirke i 2000. Siden 2001 har festivalen blitt nasjonal og arrangeres i uke 38 hvert år.