Reformasjonsjubileum på Dolm lørdag 30. september

Hitra kirkelige fellesråd og Kystmuseet i Sør-Trøndelag inviterer til Reformasjonsjubileum på Dolm, lørdag 30. september.

500 år med Luther

Året 1517 regnes som starten på reformasjonen, hvor Martin Luther protesterte mot avlatshandelen og fortolkninger av kristen tro og lære i pavekirken. Dette markeres i hele Norge, og i Europa for øvrig i løoet av 2017. Det er naturlig å la en slik begivenhet foregå på Dolm, som var kirkelige hovedsted for Frøya, Hemne, Snillfjord + Hitra, på Luthers tid.

Det er satt sammen et variert program med sang og musikk, et møte med Martin Luther «live» i munkekappe, et historisk foredrag med Edvard Hoem. debatt med samme mann, ordfører Ole Haugen, sogneprest Jarle Bryne og museumsdirektør Svein Bertil Sæther i panelet. Det blir sodd, kaffe og kaker, og aktiviteter for barn – ute og/eller inne, akkurat det er litt væravhengig - samt en historisk vandring helt mot slutten av arrangementet, Det er mulig å delta på alt, eller bare på deler av dagen.

Les også om arrangementet på Facebook-siden: Hitra kirkelige fellesråd.

Hjertelig velkommen til Reformasjonsjubileum på Dolm!